У уторак 28. јануара 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован осветио је учионицу за верску наставу у ОШ “Драгиша Михајловић” у Станову.

После освећења прве такве учионице у Шумадији, која је и фрескописана, Владика је деци рекао: “Данас је благослов Божији сишао на све вас, који овде уче и који се уче. Данас смо призвали благослов Божији на овај храм науке, и нама наука и треба браћо сестре, и децо драга, али најбитније је да идемо путем којим је ишао Свети Сава, Јеванђелским, Христовим Путем”.

Након обраћања, Владика је свима поделио иконе и благослов. Деца су са својом вероучитељицом Оливером Станчић и наставницима припремила и извела изузетан програм о животу Светога Саве.

Директор школе г. Далибор Тврдишић се захвалио Владики Јовану, начелнику школске управе г. Јоксимовићу и осталим директорима на присуству и подршци, показујући овим примером како сви заједно можемо да градимо, и рекавши да се уствари Црква и школа требају прожимати, где сваки члан Цркве има своје место и у Цркви и у школи.