Поводом обележавања Светог Саве – Дана духовности у Републици Србији, 27. јануара 2020. године у Универзитетској галерији у Крагујевцу одржана је Светосавска академија Универзитета у Крагујевцу. Овогодишњој свечаности поводом обележавања Светог Саве, која је одржана у Универзитетској галерији, присуствовали су представници академске заједнице Универзитета у Крагујевцу, представници Града Крагујевца, професори, сарадници и студенти Универзитета у Крагујевцу, као и многобројни гости.

Универзитету у Крагујевцу је припала част да се у претходној години три професора са Универзитета нађу на листи најцитиранијих научника света. Тим поводом, свечану беседу одржао је Михајло Јаковљевић, професор Факултета медицинских наука.

Према одлуци Сената Универзитета у Крагујевцу, Универзитет у Крагујевцу доделио је Светосавску награду за животно дело академику др Милошу Којићу, редовном професору Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, у пензији, док је Светосавску награду за изузетна постигнућа Универзитет у Крагујевцу доделио др Маји Анђелковић, ванредном професору Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.