Да ли сте некада размишљали које особине треба да имају најбољи наставници? Удружење Живојин Мишић које се бави промоцијом предузетништва и сваке године бира и награђује најбоље едукаторе има одговор на ово питање.
То су: они који стално примењују нешто ново и другачије у настави што ће заинтересовати ученике и допринети бољем разумевању градива.
То су они који савршено владају материјом свог предмета и спремни су да одговоре на сва питања или ако га у том тренутку немају, да га потраже.
То су они који су посвећени раду са вољом и ентузијазмом и који воле свој посао.
Коначно, то су они знају да организују час у сваком тренутку, умеју да успоставе радну дисциплину и имају јасан систем рада.
Међу најбољим едукаторима ове 2019. Године Удружење Живојин Мишић ове године је препознало и крагујевачку професорку физике Ану Марковић, која је запослена у Првој крагујевачкој гимназији.
Ана Марковић је већ 25 година у образовању. Најпре је радила у основној школи Радоје Домановић из које је прешла у Гимназију. Занимљиво је да је била ђак обе школе. Она је наш данашњи саговорник у емисији „Теслин народ“.

Емисија суфинансирана средствима Владе Србије – Министарств културе и информисања.