Поштовани слушаоци гост данашње емсије „Див јунак” Радија „Златоусти” која се бави положајем ратних инвалида данас је Предраг Миљковић Пека, сада педесетосмогодишњак и пензионер од 2000. године. До одласка на ратиште у јесен 1991. године радио је у фабрици „Затава алати и машине”. На фронт је одведен, мобилисан као припадник тадашње „Заставине” територијалне одбране и то са посла, док је друга смена у фабрици још била у току. На вуковарско ратиште читав батаљон „Заставиних” територијалаца одлази потпуно неспреман и без дана обуке.
Иако се у званичним документима води да је Вуковар пао 18. новембра што је била само пука пропагнда, наш саговорник Миљковић рањен је у борбама код Митнице дан касније. Са њим је још теже пострадао његов колега из „Заставе” Гаврило Средојевић из Крагујевца којем је ампутирана нога као последица стајања на нагазну мину – „паштету”.
Гелери од те мине повредили су Миљковићев скочни зглоб на десној нози. Данас је Предраг Миљковић ратни инвалид шесте категорије са инвалидитетом који је и телесни али и последица пост трауматског стресног синдрома – од 60 процената.

Емисија „Див јунак” је суфинансирана средствима Министарства културе и информисања Републике Србије. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.