Поштовани слушаоци, гост наше друге емисије из циклуса „Див јунак” посвећеног положају ратних инвалида данас је Милан Андрић, председник крагујевачког Удружења ратних војних инвалида и породица палих бораца. Статус и права чланова породица војника погинулих у ратовима деведесетих година прошлог века нераскидива је тема везана са положај ратних инвалида и њој ћемо посветити посебан простор у циклуси „Див јунак” од 12 емисија на Радију „Златоусти”.
Емисија је суфинансирана средствима Министарства културе и информисања Републике Србије. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.
Наш данашњи саговорник Милан Андрић, запослен у фабрици „Застава оружје” рањен је у јесен 1991. године код Вуковара. Данас је по категоризацији лекарских комисија инвалид 30 посто иако је тај проценат непосредно после рањавања износио чак 80 процената. По њему само неразумевање околине за проблематику ратних инвалида приморало их је да оснују удружење помоћу којег не само да покушавају да остваре нека своја основна и људска права него да имају место у коме макар могу да се један другом изјадају и олакшају душу.