Према мишљењу неких просветних радника три су предмета којима данас у образовању треба посветити посебну пажњу. Један је Српски језик, да би ученици, доцније студенти научили правилно да се изражавју и да комуницирају. Неки светски језик, да би могли да се снађу у савременом свету без обзира на поднебље, и Математика која их учи да мисле.

Галилео Галилеј је говорио: „Природа је огромна књига у којој је написана наука.Она је стално отворена пред нашим очима, али је човек не може разумети уколико претходно не научи језик и слова којим је написана. А написана је она језиком математике.“

У нашој данашњој емисији Теслин народ, представљамо Вам један тим који ево већ више од две деценије помаже крагујевачким младим талентима да спознају себе и науче нешто о математици и из математике. Реч је о Математичкој радионици која од 1998. године успешно постоји при Природно-математичком факултету.

Наши саговорници у данашњој емисији су онивачи Математичке радионице проф. др Бранислав Поповић и проф. др Слађана Димитријевић.