У понедељак, 9. маја поводом храмовне славе – Спаљивања моштију Светог Саве на Врачару, Његово преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је празнично бденије у храму Светог Саве на Аеродрому.
По завршетку бденија и обраћања владике Јована верујућем народу и бројној деци црквена општина аеродромска организовала је културно-уметнички програм у сали духовног и едукативног центра Богословије „Свети Јован Златоусти”.
Диригент хора „Свети Сава” који је уједно био домаћин ове манифестације и организатор програма био је јереј Иван Антонијевић.
У програму су учествовали: Народни оркестар Томице Јовановића, Удружење за неговање традиције „Шумадија” из Баточине, Дечији хор „Свети Сава” и ученици богословије „Свети Јован Златоусти”.
Поред владике шумадијског Јована и свештенства наше Епархије и Црквене општине аеродромске, програму су присуствовали и представници Војске Србије – задужени за сарадњу са верским заједницама, гости – оци из Православне пољске митрополије и бројни родитељи и рођаци малишана – учесника славске свечаности.