Ове године, викенд од 10. до 11. августа, Трг Радомира Путника у Крагујевцу биће домаћин изузетног културног догађаја – Викенда уличног биоскопа, у сарадњи Крагујевачког уличног биоскопа (КУБ) и Фестивала музичког филма (ФМФ).
Програм почиње у суботу, 10. августа у 21х, када ће публика имати прилику да погледа филм „Рингераја“. Вече ће се наставити разговором са ствараоцима филма.
Недеља, 11. август доноси филм „Сав тај панк“, који такође почиње у 21х, праћен дискусијом са ауторима. Након пројекције, посетиоци ће моћи да уживају у свирци која ће заокружити овај посебан филмски викенд.
Посебна атракција овог викенда је радионица о панк култури, која ће се одржати 11. августа у Дому омладине, омогућавајући учесницима да се ближе упознају са овом значајном субкултурном појавом.
КУБ, организован од стране Форма културе, и ФМФ од Култ-а, под покровитељством Министарства културе, већ годинама окупљају филмске ентузијасте и ствараоце, међу којима су се нашли Слободан Шијан, Радивоје Раша Андрић, Дејан Караклајић, Горчин Стојановић, Милош Миша Радивојевић, Горан Марковић, Ђорђе Кадијевић, Срђан Драгојевић, Милан Јелић, Боро Драшковић, Желимир Жилник, Бранко Балетић, Срђан Карановић и Небојша Пајкић. Њихова подршка и присуство допринели су развоју и успеху КУБ-а.
Више о томе слушамо од Милице Лазовић.