Пријављивање за пливање за Часни крст почело је данас на пулту затвореног базена. Грађани се могу пријавити од 7 до 22 часа, а последњег дана, 15. јануара, до 12 часова.
Број учесника није ограничен. Могу учествовати и малолетни, али уз благослов свештеника, потребна је и оверена сагласност родитеља и лекарски преглед.
Састанак пријављених учесника је 15. јануара у 16 часова у сали Скупштине града. Заинтересовани све информације могу добити позивом на број телефона 060/234-0-727.
Пливање за Часни крст биће одражано на Богојављење, 19. јануара на Шумаричком језеру. Организатори су Шумадијска епархија, Град Крагујевац, Градска туристичка организација и Спортско привредно друштво Раднички;

Редакција часописа „Каленић“ све своје читаоце поздравља радосним поздравом: Христос се роди и честита наступајућу 2024. годину!
Божићни, уједно и последњи број часописа за ову годину, отвара традиционална посланица Његовог Преосвештенства Господина Јована, у којој предстојатељ Епархије шумадијске позива на радост, љубав и мир који је сишао са неба ради нас људи: „Мир Божији је оно што је неопходно сваком човеку. Мир је основа на којој ми стојимо и на њему зидамо себе и свој живот. Мир Божији је корен из којег се развија сваки други мир, свака врлина и заједница међу људима. Мир Божији је сам Бог међу нама – Христос, а Он је Бог свих људи“, поручује Епископ Јован.