Јуче су у Свечаном салону Скупштине града Миљан Бјелетић, члан градског већа за културу и Александар Штајн помоћник градоначелника за унутрашњу и међународну сарадњу приредили пријем за делегацију Савеза Срба из Румуније коју је предводио Огњан Крстић, председник Савеза Срба у Румунију и ауторе изложбе „Јован Стејић: Први Србин доктор медицине у обновљеној Србији”, Ненада Карамијалковића и Славка Степановића.
Сат времена касније на галерији Народне библиотеке „Вук Караџић” свечано је отворена изложба „Јован Стејић: Први Србин доктор медицине у обновљеној Србији” и промовисана истоимена монографија – двојезично издање на српском и на румунском језику.
У прилозима који следе послушајте прво изјаве Огњана Крстића, председника Савеза Срба у Румунији, Милета Илића, секретара Епархије темишварске, затим аутора изложбе и монографије Славка Степановића, историчара из Историјског архива Шумадије у Крагујевцу и Ненада Карамијалковића, етнолога-антрополога из нашег Завода за заштиту споменика. Одломак из књиге др Јована Стејића „Макровитика – или наука о продуженију живота човеческог” чита Ана Антонијевић, организатор програма у крагујевачкој Народној библиотеци.