Синоћ је у крагујевачком Позоришту за децу свечано отворен, 20. Међународни луткарски фестивал „Златна искра”. У такмичарском делу програма учествоваће десет позоришта из Србије, Израела, Пољске, Републике Чешке, Хрватске, Грчке, Кине, Бугарске, Словеније, Шпаније. Представе се играју на сцени Позоришта за децу и Књажевско српског театра, а осим такмичарског, током фестивала биће организован, богат пратећи програм који укључује представе на отвореном, луткарске радионице, промоције и предавања.
Фестивал је отворила директорка Позоришта за децу (и директорка фестивала) Јелена Стојановић Патрногић, а посебним признањима за развој фестивала награђени су дугогодишњи директор ове куће и утемељитељ фестивала Зоран Ђорић, Душан Мандић некадашњи директор крагујевачког Театра, Славица Трфуновић и редитељ Живомир Јоковић, као и Луткарско позориште из Шангаја и Градско казалиште лутака из Ријеке. Текстове (на српском и енглеском) читали су глумци ове куће Дубравка Бркић и Петар Лукић.
Фестивал, који траје до 11. маја свечано је отворен синоћ на платоу испред Скупштине града испред Скупштине града представом „Макс Металик” Луткарског позоришта „Пинокио” из Београда и, наравно, ватрометом.