Света Литургија на Велики четвртак у већини храмова почиње у 7 сати и 30 минута. У Храму Светог Јоаникија у Бресници, Храму Свете Недеље у Десимировцу и Храму Свете Тројеручице у Малим Пчелицама почиње у 8 сати, а у Храму Светог великомученика Георгија у Шумарицама у 9 сати. Велико бденије на Велики четвртак, са читањем јеванђеља почиње у већини храмова у 17 сати. У Храму Светог Пантелејмона у Станову и Храму Свете Петке у Виноградима у 16 сати, а у Храму Светог великомученика Димитрија у Вашаришту, храму Светог Јоаникија и Свете Недеље у 18 сати.
На Велики петак царски часови почињу у већини храмова у 7,30. У Саборној цркви Успења Пресвете Богородице, манастиру Дивостин, Храму Светог Јоаникија и Храму Свете Тројеручице почињу у 8 сати. Поподневно изношење Плаштанице је у 15 сати у Старој цркви Силаска Светог Духа на апостоле, а у 16 сати у Саборној цркви, Храму Свети Сава, Светом Пантелејмону и Храму Светог великомученика Георгија. У 17 сати ова служба почиње у храму Светог Димитрија, Светој Петки, Светом Јоаникију, Храму свете Богородице Тројеручице и у Храму Светог великомученика Лазара у Белошевцу, као и у манстиру Дивостин, док је у 18 сати у Храму Свете Недеље у Десимировцу. Плач мајке Божје је негде у наставку, у Старој цркви у 18 сати, у Светом Јоаникију у 18,30, у Саборној цркви, Храму Светог Саве и Храму Светог великомученика Лазара у 19 сати.
Литургија на Велику суботу и Благовести почиње у 7,30 у Старој цркви и Светој Петки, у 8 сати у Саборној цркви, Храму светог Јоаникија, храму Свете Тројеручице у Малим Пчелицама и Храму свете Недеље у Десимировцу. У 9 сати је у Храму Светог Димитрија, Светом Пантелејмону и у манастиру Дивостин где служи Његово преосвештенство епископ шумадијски г. Јован.
Васкршње јутрење и у наставку литургија готово свуда је у поноћ. Владика шумадијски богослужиће у Саборном храму. Изузетак су храмови Светог Саве и Свете Петке, где ова служба почиње у 23,30. На сам дан Васкрса литургија се служи у храму Светог Димитрија у 7 сати, Храму Свете Тројеручице и Храму у Церовцу у 8 сати.
Другог дана Васкрса литургије су свуда у 9 сати, осим у Малим Пчелицама и Десимировцу где је у 8 сати. Трећег дана Васкрса је исто као и другог, с тим што треба напоменути да је литургија тога дана у Десимировцу. Другог дана Васкрса отац Срђан Тешић служи у Дивостину, а трећег у Шумарицама.