Они који желе да заједничаре са Христом, и кроз Исуса Христа са богом Оцем, каже архимандрит Георгије Капсанис, знају да ово јединство бива у Телу Христовом, које је наша Света Православна Црква. Јединство, свакако не са Божанском суштином, него са обоженом људском природом Христовом. Ово јединство са Христом није спољашње, нити је просто етичко.
Ми нисмо следбеници Христови као што неки људи следе неком философу иле неком учитељу. Ми смо чланови Тела Христовог – Цркве. Црква је Тело Христово стварно а не етичко, као што су погрешно писали поједини теолози неутврђени у духу Свете Цркве. Христос узима нас хришћане без наше обзира на нашу достојност или грешност и утеловљује нас у Тело Своје. Чини нас удовима Својим. И /тако/ постајемо удови тела Христовог у збиљи а не етички. Као што говори Ап. Павле: „удови смо Тела Његова, од меса Његова и од костију Његових (Еф 5, 30)“.
Овако почиње данашња емисија Небо на земљи на литургијске теме у којој настављамо да говоримо о Великом Посту, празницима, као и да разговарамо о литургији.