На Бадњи дан, 6. јануара, служе се Царски часови и у наставку литургија. У већини крагујевачких храмова Царски часови и литургија почињу у 7,30 минута. Изузетак су Црква Светог Јоаникија у Бресници и манастир Благовештење у Дивостину где ово богослужење на Бадњи дан почиње у 8 сати.
Велико Повечерје, Бдење или Вечерње на Бадње вече у скоро свим храмовима је у 17 сати. Изузетно Вечерња служба са освећењем и налагањем бадњака у Храму Светог великомученика Георгија у Шумарицама који је у изградњи почиње у 16,30, а у манастиру у Дивостину у 18 сати. Ове године уношење Бадњака у Владичански двор је у 16 сати.

Када је реч о божићним богослужењима, литугрије на Божић одвијају се по овом распореду:
У Храму Светог Саве на Аеродрому Божићна литургија са царским часовима почиње у 7,30 као и у Храму Светог Пантелејмона у Станову.
У 8 сати литургија почиње у Старој цркви Свете Тројице, храму Светог Димитрија у Вашаришту, Цркви Светог Јоаникија у Бресници, Цркви Свете Недеље у Десимировцу и Цркви Свете Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама. У Саборном храму у Крагујевцу Божићна литургија којом началствује Његово преосвештенство епископ шумадијски г. Јован почиње у 9 сати, као и у храмовима Свете Петке у Виноградима, храму у Дивостину, и Храму светог великомученика Лазара у Белошевцу. Једино у Цркви у Маршићу Божићна литургија је у поноћ.
Другог дана Божића владика Јован служи у храму Светог Пантелејмона у Станову и ова литургија почиње у 9 сати, као и у Саборном храму, Старој цркви, цркви на Аеродрому, у Вашаришту, Бресници, Виноградима, Малим Пчелицама, Белошевцу Дивостину и Маршићу. Изузетак је литургија у Церовцу која ће почети у 8 сати, тог другог дана Божића.
Трећег дана Божића, на празник Светог првомученика Стефана, владика Јован служи у Храму Светог Саве на Аеродрому и ова литургија као и у већини храмова почиње у 9 сати. Да кажемо да се у 9 сати на Светог првомученика Стефана служи и литургија у Цркви Светог великомученика Герогија у Шумарицама. У Десимировцу овог дана литургија почење у 8 сати, као и у Малим Пчелицама.