Какав је смисао свете Литургије, пита се свети Никола Кавасила и одговара:
Чин савршавања ових светих тајни садржан је у претварању евхаристијских дарова у Тело и Крв Христову. Циљ овог претварања је освећење верних који кроз те дарове примају отпуштање греха, постају наследници Царства небеског и стичу остала добра.
Припрема и допринос верних за савршавање овог чина и за постизање реченог циља јесу молитве, појања, читања светих списа и уопште све оно што се на свештени начин изговара пре и после освећења часних дарова. Јер, иако нам Бог све своје светиње даје на дар – а да ми њему претходно ништа нисмо пружили, него оне заиста јесу његови дарови – Он ипак захтева од нас да обавезно будемо спремни да их примамо и да их сачувамо и не предаје нам своје освећење ако немамо у себи одговарајућег расположења. На такав начин Он нас крштава, помазује, храни и предаје дарове са своје страшне трпезе закључује свети Никола Кавасила.
У данашњој емисији говоримо и о припремним недељама за Велики пост. Репризирамо Светосавску посланицу владике Јована, као и још један разговор Милана Ајдаревића са јерејем Зораном Врбашким. Ту су и наше редовне рубирке: недељно јеванђеље, тумачење јеванђеља, блок молитви. Емисију прирпемила Гордана Јоцић, чита Дејан Ђусић.