Догађај који је обележио 2016. У Крагујевцу је извођење Моцартовог Реквијема у Другој крагујевачкој гимназији. То нам је дало повод да о музичкој сцени и концертној сезони 2017. у Крагујевцу говоримо кроз два издања новогодишње емисије „Концерт године“.
У првом издању говорили смо са Ђорђем Цатићем, хоровођом Крагујевачког Певачког Друштва које наставља да ниже успехе и ван граница Републике Србије, као и са Александром Павловић, уредницом музичког програма СКЦа.
У другом издању, на исту тему, говорили смо са др Ањом Лазаревић Коцић, музикологом и професором историје музике Музичке школе „Др Милоје Милојевић“, Јелицом Рихтеровић, шефом клавирског одсека Музичке школе, Милошем Милетићем, фронтменом бенда Forever Storm, чији је дебитантски албум 2009. проглашен албумом године и Давидом Армушем, који води Културни центар УММУС, познат по врло богатом културном програму и алтернативној сцени.

О томе шта су наши саговорници пратили на градској музичкој сцени и шта је на њих оставило највећи утисак, послушајте у наставку-