Јуче, у среду, 14. новембар у Свечаном салону Скупштине града отворене је изложбе “Ана Франк – историја за садашњост“ у организацији Отворене комуникације и Градске управе града Крагујевца. Изложбу је до сада, на седам локација у Србији, видело више од 15.000 посетилаца, превасходно ученика средњих школа. Кроз пројекат “Хисторија, историја, повијест – лекције за садашњост“ изложба је обишла више од 60 локација у региону током претходне три године.
Кроз изложбу заинтересоване групе ђака спроводе обучени вршњачки водичи који су прошли припремни тренинг Отворене комуникације, а овај задатак у Крагујевцу ће имати ученици Друге крагујевачке гимназије. Изложба гостује до 23. новембра, а биће отворена радним данима и викендом од 08,00-18,00 сати. Улаз је бесплатан.
У прилогу који следи послушајте изјаве Ане Костадиновић, координаторке пројекта испред организације „Отворена комуникација” и Ивана Карадревића, професора филозофије у Другој крагујевачкој гимназији који био у тиму аутора за паное „посвећене” овим просторима.