Стигло је лето, а са летом и наша мало опуштенија програмска шема, са више музике и више реприза. Сезона је годишњих одмора и за нас и за наше саговорнике, а време је и да прикупимо мало енергије и, уз Божју помоћ, смислимо нове емисије за јесен. Добро дошле су нам и Ваше идеје.

У новој, Летњој програмској шеми, уместо емисије „Од 10 до 13“ сваког радног дана од 11 сати емисија „Данас актуелно“ са различитим, надајмо се – занимљивим саговорницима и поклонима за слушаоце Радија Златоусти.

Од нових емисија, припремамо емисију „Завичајни писци“, сваке среде у 13 сати и „Љубав, вера, нада“ четвртком у 13 сати. У припреми је и радијска верска хроника под називом „Жива црква“ за коју верујемо да ће се ускоро вратити и на ТВ екране, можда под другим именом и мало другачије тематике.

Сваке друге суботе, почев од оне наредне недеље, емитујемо емисију „Заветници“ у којој Вам доносимо лепе разговоре са монасима и монахињама Епархије шумадијске, а Вашој пажњи препоручујемо и емисију „Да имаш хлеба и имаш вина“ о великим српским песницима и песмама. У емисији „Читање из књиге“ од прошле суботе читамо Вам нову књигу: „Литургија смрти и савремена култура“ Александра Шмемана.
Неке емисије није лоше поново послушати. Ту пре свега мислимо на емисије из циклуса „Свјатаја Рус“, четвртком у 20 сати. Не пропустите ни радио драме, суботом у 20 сати и репризно недељом у 17 сати.

Комплетну летњу програмску шему можете да прелистате на овом сајту, по данима. Желимо Вам пријатно лето уз наш Радио, на 90,5 мегахерца.