Српска православна црква
Православна Епархија Шумадијска

ОБАВЕШТАВА

Ученике који 2017. године завршавају основно образовање да своје даље школовање могу наставити у једној од богословија Српске Православне Цркве.

Услови за пријем у богословију:

– Завршена основна школа најмање са врло добрим успехом и примерним владањем;
– Развијен слух и глас за певање;
– Познавање катихизиса Православне цркве и основних знања о Господњим и Богородичиним празницима.

Информације о документима потребним за упис у богословију могу се добити код надлежног парохијског свештеника. Ова документа предају се, такође, надлежном парохијском свештенику најкасније до 29. јуна 2017. године.

Пријемни испит за упис у једну од богословија Српске Православне Цркве полагаће се у Богословији „Светог Јована Златоустог” у Крагујевцу 30. јуна 2017. године у 7 сати и 30 минута. На пријемном испиту провераваће се познавање опште културе и способност писаног изражавања, као и знање о основним истинама хришћанске вере (према приручнику „Основи катихизиса” – група аутора, Крагујевац 2005. који се може добити код надлежног парохијског свештеника). Обавеза кандидата је и да припреме певање тропара Крсне славе, „Спаси Господи…” и „Јелици во Христа…”.

Више детаља кандидати могу добити од надлежног парохијског свештеника и вероучитеља, као и на сајту: www. eparhija-sumadijska.org.rs