У оквиру обележавања Европског дана особа са аутизмом, у Крагујевцу је отворен Клуб особа са аутизмом у насељу Стара радничка колонија. Клуб је отворен на иницијативу Удружење особа са аутизмом Крагујевац, уз подршку Града Крагујевца, а отварању су присуствовали Дејан Ружић, заменик градоначелника Крагујевца, чланови Градског већа Јелена Павић, Маја Ангеловска, Ненад Станишић, Гордана Дамњановић, помоћница градоначелника за здравствену и социјалну заштиту, људска и мањинска права и др Зоран Крстић, ректор Богословије.

Јелена Павић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту истакла је да се Град Крагујевац поноси тиме што може да подржи овакве иницијативе које су усмерене на подршку нашим суграђанима са аутизмом и њиховим породицама.

Овај клуб представља важан корак ка стварању инклузивнијег друштва у коме свака особа има шансу за развој, подршку и квалитетнији живот. Град Крагујевац ће наставити да подржава овакве иницијативе и радиће на стварању бољих услова за све наше суграђане, што и чинимо кроз добру сарадњу са удружењима попут Удружења особа са аутизмом, чије активности се финансирају из буџета града – казала је Павић.

Гордана Дамњановић, помоћница градоначелника за здравствену и социјалну заштиту, људска и мањинска права истакла је да ће овај простор који се налази на лепој локацији у граду бити други дом за младе са аутизмом, старије од 26 година и велика подршка њиховим породицама. Подршку у опремању простора пружило је неколико приватних компанија, а бесплатне оброке свакодневно обезбеђује Богословија Светог Јована Златоустог.

Данијела Нешић, председница Удружења особа са аутизмом истакла је:

Колики је значај овог Кутка за младе са аутизмом и чланове њихових породица слушамо у наставку: