У уторак, 01. октобра 2024. године, у 19.30, у Малој сали Коларчеве задужбине биће представљена књига др Давора Џалта „(Пост) истина (пост) демократије“. Аутор ће своју нову књигу представити у разговору са антрополошкињом Јеленом Васиљевић, вишом научном саветницом ИФДТа и Горданом Радисављевић – Јочић, главном уредницом МедиаСфере.

др Давор Џалто је редовни професор Универзитетског колеџа у Стокхолму, и председник је Института за студије културе и хришћанства. Његов научно-истраживачки и предавачки рад везан је за области политичке теологије и филозофије (нарочито анархизма), студија религије и културе, као и историје и теорије уметности. Предавао је на више европских и америчких универзитета.
У књизи (Пост)истина (пост)демократије сабрано је двадесет есеја и једанаест разговора др Давора Џалта, који су настајали у периоду дужем од десет година, у којима аутор промишља и говори на бројне друштвено-политичке и религијске теме, и представљају свеобухватну слику свету у коме живимо.

Промоцију ово дела најављујемо са Горданом Радисављевић Јочић, главном и одговорном уредницом „Медиасфере“ која је издавач овог књижевног подухвата.