И ове академске 2024/2025. године, Центар за студије сећања при Универзитету у Крагујевцу, као и у претходне три године, организује курсеве у оквиру програма Студија Холокауста. Ова академска година је и последња година организације курсева.

Интернационална организација с центром у Сједињеним Америчким Државама, Claims Conference, одобрила је финансијску подршку да се по први пут у Србији покрену Студије Холокауста при Универзитету у Крагујевцу. Студије Холокауста осмишљене су с циљем да се студенти различитих профила, пре свега друштвено-хуманистичких наука заинтересују да се упознају с историјским контекстом који је претходио и за директну последицу имао Холокауст. Предавања из програма Студија Холокауста покривају најразличитије области: књижевност, уметност, културу сећања, јеврејску културу, историју, права итд. Овако конципиране студије постоје као такве први пут у Србији од 2021. године, а од несумњивог је значаја што се оне покрећу у Крагујевцу јер оваквом делатношћу Крагујевац се са својом историјом двадесетог века мапира као место сећања.

Милена Нешић Павковић, позвала је студенте различитих профила основних, мастер и докторских академских студија Универзитета у Крагујевцу да у академској 2024/2025. години искористе ову значајну прилику и да у организацији ЦЕНТРА ЗА СТУДИЈЕ СЕЋАЊА похађају бесплатне курсеве у оквиру Студија Холокауста: