У среду, 24. маја у концертној сали Богословије „Свети Јован Златоусти” у насељу Аеродром одржаће се свечана академија поводом Дана словенских просветитеља Светих Ћирила и Методија у организацији Друштва српско-руског пријатељства „Ћирило и Методије” из Крагујевац.
На свечаној академији учествују: Милица Хорват (харфа), Ленка Симоновић (тамбура) и Анђела Мујковић (клавира), као и ученици основних школа „Радоје Домановић”, „Трећи крагујевачки батаљон” и „Свети Сава”, ученици балетске школе „Лујо Давичо” – издвојеног одељења у Крагујевцу, Градски дечији хор „Мали Лицеум” и КУД „Лапово” и Певачка група Удружења грађана Крајине „Зора”.
Почетак академије у 19 сати.

У оквиру програма обележавања 41. године постојања Универзитета у Крагујевцу, данас од 18 часова у Универзитетској галерији биће обележен Дан свесловенске писмености. И Народна библиотека Вук Караџић програмом који почиње данас од 12 сати обележава овај „празник“ у част Св. Ћирила и Методија.
Универзитетска библиотека овај „празник“ у част Св. Ћирила и Методија обележава програмом са темом „(Пра)Словен“. Учесници су студенти Филолошко – уметничког факултета, Катедре за српски језик и књижевност Универзитета у Крагујевцу, као и ученици музичке школе „ др Милоје Милојевић “ из Крагујевца. Програму ће присуствовати чланови ректорског колегијума, декани, професори и студенти факултета Универзитета у Крагујевцу.

У Народној библиотеци Вук Краџић Дан словенске писмености обележава се изложбом „Језик и писменост“, док ће у музичком делу програма учествовати Милица Хорват на харфи.