Чланови Драмског студија „Петар Пан“ у Позоришту за децу и младе у четвртак, 23. маја, изводе своје две представе: „Снежана и шест патуљака“, у термину од 17.30 и награђену представу „Мали принц в 2.024“ у 19.30.

Представа драмског студија „Петар Пан“ из Крагујевца „Мали принц в 2.024“ проглашена је за најбољу у дечјој конкуренцији на „Мајским играма“ – највећем и најстаријем међународном фестивалу сценског стваралаштва деце и младих у Србији који је 66. пут одржан од 13. до 17. маја у Градском позоришту Бечеј. Представа је освојила награду „Златни паж“, по одлуци стручног и дечијег жирија.

„Највећа заслуга припада управо деци, која су кроз овај процес отворила себе за нешто ново и тако несвесно стекла искуства која ће им у стварном свету омогућити да се поистовете и емпатишу са другима, слабијима, да се заузму за своје жеље, идеје и идеале…“, бележе о овој представи „Два одрасла становника планете „Петар Пан““, Тања и Петар Лукић.

Иако је повод њиховог доласта у данашњу Гостопримницу био овогодишњи „Златни паж“ који је стигао у Крагујевац захваљујући Драмском студију „Петар Пан“, (на чему смо из честитали у уводном обраћању, захваливши им се на гостовању), о деци, раду и театру, планети „Петар Пан“ и постављању питања која су важна- „Ко је данас Мали принц? На којој планети ви живите? Где је ваша ружа?“, данас говоримо са Тањом Лукић и Петром Лукићем: