Са благословом Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског г. Теодосија, у организацији Фондације Свети Архангели и уз помоћ представништва Републике Српске у Београду, 31. марта 2024. године је у храму св. цара Уроша у Урошевцу, група поклоника – истакнутих српских интелектуалаца, академика и професора, културних посленика, молитвено учествовала на Светој Литургији коју су служили парох урошевачки јереј Трајко Влајковић, протојереј Арсеније Арсенијевић из Вазнесењског храма у Београду, протонамесник Драган Поповић, докторанд на ПБФ у Београду и јерођакон Христофор из манастира Драганац. Богослужење су украсили о. Лазар из манастира Драганац и појци из Београда, а на молитви су били и настојатељ Драганца, о. Јустин и други.

На округлом столу у Дому културе Грачаница на тему „Актуелни међународни односи – Да ли смо на ивици катастрофе?“, панелисти су говорили о актуелним безбедоносним изазовима са којима се свет данас суочава, рату у Украјини, сукобу на Блиском истоку, али и о биоетици и изазовима са којима се суочава породица у 21 веку. Учесници овог скупа били су др Душан Пророковић (Институт за међународну политику и привреду), др Миша Ђурковић (Институт за европске студије), др Стеван Гајић (Институт за европске студије), протонамесник Драган Поповић докторанд на ПБФ у Београду, мс Марија Стајић (Коалиција за природну породицу), економиста др Бојан Димитријевић и други истраживачи и сарадници Института за европске студије.

Преносимо Вам излагање протонамесника Драгана Поповића, докторанта ПБФа, аутора књиге „Биоетика смрти – утилитаризам и православље“ коју су заједничи издале Установа Епархије шумадијске „Каленић“ и Институт за европске студије, нашим слушаоцима познат као аутор емисије Биоетика, и стални саговорник емисија Христос у светској књижевности и Христос у кинематографији: