Правни факултет Универзитета у Крагујевцу, Центар за реторику и јавне наступе „Институцио ораториа“, Удружење за примењену реторику и Студентски парламент организовали су 11. такмичење у беседништву, а читавим догађајем руководио је професор Срђан Владетић, редовни професор Римског права на Правном факултету у Крагујевцу.

Студенткиња прве године Правног факултета Јована Ракићевић апсолутни је победник 11. Сретењских беседа. Она је у категорији задате теме добила највише оцене жирија, као и публике.

Победник у категорији слободна тема је Невена Јовановић, апсолвент права.

Најбољи правни говор одржао је Петар Стефановић, студент завршне године права, док је студенткиња прве године Љубица Стојиљковић проглашена за беседника у успону.

Такмичаре је оцењивао жири који су чинили: Звонко Марковић, председник Адвокатске коморе Крагујевац, др Емилија Станковић професор у пензији, Мирко Демић књижевник, Славица Ковачевић шеф централног деска информативног програма РТС-а, Младен Кнежевић директор Књажевско српског театра и доц.др Бранимир Радмановић са Факултета медицинских наука.

У препуном амфитеатару Правног факултета публика је такође имала прилику да изрази и своје мишљење и оцени такмичаре.

У ревијалном делу програма наступили су Предраг Обровић са три музичке нумере, као и глумац Милић Јовановић, који је извео одломак из представе „Витомир дискурс“ по тексту Андрије Брзаковића.