У понедељак, 23. октобра, лета Господњег 2023, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, осветио је просторије духовно спортског центра “Златоусти”.

Присуствовали су представници градске власти, секретеријата за спорт, свештенство храма Светога Саве, наставно особље богословије Светог Јована Златоустог, као богослови и најмлађи спортисти.

На радост свих присутних фискултурна сала је окропљена освећеном водом и помазана светим јелејем, као знак да ће бити коришћена на радост и корист читавој Цркви и нашем друштву. И као што је у прочитаном Јеванђељу Закхеј примио Господа јер се трудио да га угледа тако су у обраћањима по освећењу изражена нада да ће се овде развијати дух заједништва и љубави.

По завршетку освећења, присутнима најпре се обратио председник скупштине града Мирослав Петрашиновић:

У наставку се обратио и ректор богословије протојереј ставрофор др Зоран Крстић, који је истакао да је човек велика тајна и да је једино тајна Бога већа од ње: “Кроз дугу историју рода људскога различити људи на различите начине означавали човека посматрајући га из неког специфичног угла, па тако у данашње време преовладава хомо економикус, затим у другим временима можемо говорити о човеку рада хомо фабер, затим хомо религиосус, па затим постоји још једно одређење човека врло важно, а то је хомо луденс, човек који се игра: