Због празника, 1. маја Дана рада, у многим службама и предузећима у понедељак и уторак се неће радити. Ипак, поједине установе и институције раде редуковано, односно организована су дежурства.
Дом здравља Крагујевац ће 1. и 2. маја организовати рад у Здравственој станици број 4, службама за здравствену заштиту школске деце и омладине, предшколске деце и кућног лечења од 7 до 20 часова, док ће Служба поливалентне патронаже радити од 7 до 14,20 часова. Здравствена амбуланта Страгари радиће од 7 до 12 сати у амбуланти, а од 12 до 14,20 часова на терену. Телефонско саветовалиште “Деца Србије” радиће од 7 до 20 часова.
Током првомајских празника и у крагујевачким апотекама биће организована дежурства, а једино ће Апотека “Бубањ” радити уобичајено од 0 до 24 сата. Апотеке “1. мај” и “29. новембра” радиће од 8 до 20 часова. Апотеке “Авала”, “Станово”, “Топола”, “Баточина” и “Кнић” првог маја неће радити, док ће 2. маја бити отворене од 8 до 13 часова.
Аутобуси јавног градског и приградског превоза због празника ће у понедељак и уторак саобраћати по реду вожње за недељу и државни празник. Месечне маркице из априла важиће закључно до 5. маја.
Због првомајских празника неће радити ни поште у Крагујевцу, осим дежрних у Шопинг центру “Крагујевац Плаза” и “Роди”. У понедељак и уторак пошта у Шопинг центру “Крагујевац Плаза” радиће од 10 до 20 часова, а у “Рода центру” од 8 до 20 часова.
Јавно Комунално Предузеће “Паркинг сервис Крагујевац“ ће имати измењено радно време због предстојећих првомајских празника, па ће сходно томе понедељак 1. мај и уторак 2. мај, бити нерадни дани.
Шопинг центар “Крагујевац Плаза” током првомајских празника радиће уобичајено од 10 до 22 часа.