Уоквиру обележавања Дана менталног здравља (10. октобар) у Крагујевцу ће бити одржан Фестивал менталног здравља, од 10. до 20. октобра. Програм фестивала који се састоји од многобројних радионица, предавања, трибина, изложби и симпозијума најављен је на данашњој конференцији за новинаре која је одржана у згради Града у присуству организатора и учесника фестивала. Први Фестивал менталног здравља у Крагујевцу организује се по узору на истоимени фестивал у Новом Саду који се одржава већ осам година.

Проф. Мирјана Беара са студијског програм за психологију Универзитета у Крагујевцу истакла је да се идеја о одржавању Фестивала менталног здравља из Новог Сада пренела на друге градове, па се истоимени фестивал одржава у Суботица, Сомбору, Панчевоу, Зрењанину, Крагујевцу и неколико градова Црне Горе. Овогодишња тема гестивала је емпатија:

Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту истакла је да је Крагујевац препознат као град који има изузетну међусекторску сарадњу што га је, између осталог препоручило, за доброг домаћина једном оваквом фестивалу:

Дом здравља Крагујевац ће током данашњег дана имати две активности, У СКЦ -у, 17 часова биће одржана трибина „Деменција и емпатија“ а психолози Дома здравља су припремили изложбу која показује како се људима мења рукопис у односу на то како им слаби памћење.

Проф. Дарко Хинић, руководилац студијског програма Психологија најавио је радионице за средњошколце које ће одржати студенти са овог студијског програма на различите теме које су повезане са емпатијом: