У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Одељења историјских наука САНУ, у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, уприличен је научни скуп „Кнез Михаило Обреновић – време, живот, дело“. Скуп је организован поводом двестоте годишњице рођења кнеза Михаила (16. септембар 1823, Крагујевац – 10. јун 1868, Београд), у склопу програма „Дани кнеза Михаила“ који организује Град Крагујевац, бројним и разноврсним манифестацијама.
У раду научног скупа учествовали су: академик Славенко Терзић (који је уједно и председник Одбора за организацију скупа), као и научници и истраживачи са Филозофског факултета у Београду и Историјског института у Београду, Филозофског факултета у Новом Саду, Факултета драмских уметности у Београду, Музеја рудничко-таковског краја Горњи Милановац, Народног музеја у Чачку и Народног музеја у Крагујевцу, као и Управа за сарадњу са црквама и верским заједницама, Министарство правде Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, Министарства правде.

У данашњој Гостопримници, преносимо излагање проф. др Игора Борозана, на тему „Између јавног и приватног: медијски бум и стратегије визуелне репрезентације кеза Михаила Обреновића“: