У петак, 8. септембра 2023. године, у свечаној сали Саборног храма у Крагујевцу, у оквиру Великогоспојинских свечаности, с благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, одржана је промоција романа “Српско срце Јоханово” аутора Веселина П. Џелетовића.

Роман “Српско срце Јоханово” Веселина Џелетовића настао је по истинитом догађају. То је прича о српској породици, јединој преосталој у селу, прича о Немцу Јохану Вагнеру који носи срце Србина, киднапованог на Косову и Mетохији 1999. год. Писац је Јохана упознао 2004. год. на развалинама једног гробља у једном косовском селу и тако сазнао за невероватну причу. Да ли срце може да памти? Да ли срце препознаје пределе и људе које је волело пошто заврши један живот и започне сасвим нови живот у грудима другог човека?. Све се то питао Јохан Вагнер.

После извршене трансплатације Jохан почиње да сања непознате пределе, православну цркву, сеоску кућу и пред њом дечака. Временом снови се претварају у кошмар ратних слика и Јохан, њиховим трагом долази на Косово и Метохију, решен да открије идентитет донора.