Ми прослављамо Ону која је најславнија од свих људских бића створених у свим световима. Нема тог бића људског којe се појавило на овој плавој планети, коме је толико узвишених славопоја, песмопоја и похвала написано и отпојано, као у славу Оне, која је сместила несместивог у утробу своју, Оне, која је измирила Творца и творевину Његову, Оне која је на свет донела Сина Јединородног, Бога живог, Марија Богородица Приснодјева.

У Њену славу и част, братство Саборног храма, благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, уз помоћ и подршку Града Крагујевца, организовало је четрнаесте по реду Великогоспојинске духовне свечаности.

У поподневним часовима одслужено је вечерње богослужење у Саборном храму, а у 18 часова, организовано је Великогоспојинско вече, уз присуство Преосвећеног Владике Јована, протојерја – ставрофора Зорана Крстића, ректора Богословије Свети Јован Златоусти, протојереја – ставрофора Рајка Стефановића, свештенства Града Крагујевца, помоћника градоначелника за сарадњу са црквама и верским заједницама Господина Мирка Чикириза. Академију је отворио протојереј Марко Јефтић, парох младеновачки, пригодном беседом о Мајци Божијој.

Славље је настављено сплетом песама и игара Шумадије, у којем су учешће узели: ЦЗНТК – Абрашевић. Одломке из беседе Светог Владике Николаја Епископа жичког и охридског изговорио је крагујевачки глумац Аврам Цветковић, песму „Деца неба“, отпевала је Андреа Јаковљевић, ћерка свештеника Марка Јаковљевића, осмог пароха крагујевачког при Саборном храму у Крагујевцу. Програм је водио вероучитељ Предраг Обровић.