У организацији Института за јавно здравље у Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом “Искра“ у Вашаришту, јуче, у понедељак 24. априла одржана је манифестација “Буди и ти промотер здравља“. Ову промоцију здравог начина живота и здравствене културе Институт је организаовао у сарадњи са бројним партнерима попут домова здравља на територији Шумадије, Завода за хитну медицинску помоћ, Завода за стоматологију, Медицинске школе “Сестре Нинковић“… и локалне самоуправе.
У оквиру манифестације др Ивана Симић – Вукомановић из Института за јавно здравље одржала је предавање о менталном здрављу младих на подручју Шумадије. Промотер манифестације био је Горан Николић наш прослављени маратонац за „Гиниса”.
У оквиру манифестације на простору Спортског центра “Искра“ представљени су здравствено – васпитни и промотвни садржаји о најсавременијим анализама за рано откривање ризика болести имунског система, скриниг на депресију, одређивање никотинске зависности код пушача, припрема здравих оброка, промоција безглутенске хране, па чак и туристичка презентација града Крагујевца.

У прилогу који следи послушајте изјаве докторке Иване Симић Вукомановић, начелнице Центра за промоцију здравља, као организатора манифестације као и Горана Николића, управника „Искре” и промотера „Буди и ти промотер здравља”.