Oд јесени културна сцена у Крагујевцу биће обогаћена камерном опером која ће се наћи на редовном репертоару Музичког центра, најављено је на конференцији за медије одржаној поводом опере Уображени болесник која ће се одржати у четвртак, 27. априла у Књажевско-српском театру.
Од јесени Град Крагујевац ће имати у континуитету успостављену камерну оперу на даскама најстаријег позоришта у Србији, што је и негде и водиља Министарства културе да се кроз различите сегменте делатности које обављају установе културе дође до једног финалног производа који ће бити адекватан крагујевачкој публици, казао је Бјелетић.

Мислим да је опера Уображени болесник која ће сутра бити изведена, иновативни пројекат у рађању, у повоју, а који ће да заживи. С јесени крагујевачка публика може да очекује континуирано камерне оперске представе Књажевско-српског театра, закључио је члан Градског већа за културу и захвалио се на подршци директору Пиколо опера фестивала у Италији, Габријелу Рибису.

Музички центар Крагујевац има дугогодишњу сарадњу са Италијанским центром за културу у Београду и са Пиколо опером у Италији. Подршку зачетку камерне опере у Крагујевцу пружио је директор Пиколо опера фестивала у Италији, Габријел Рибис.

Прва камерна опера биће изведена у Књажевско-српском театру 27. априла са почетком у 20 часова. У опери са барокном темом Уображени болесник коју је компоновао један од најзначајнијих калабријских музичара 18. века наступиће баритон Габријел Рибис и сопран Ева Корбета заједно са Градским камерним оркастром Шлезингер, најавила је директорка Музичког центра Јелена Станић Стефановић: