Сарадња између Града Крагујевца и Амбасаде Француске у Србији озваничена је данас потписивањем Конвенције о сарадњи. У име Амбасаде Француске у Србији, Конвенцију је потписао Пјер Кошар, амбасадор Француске у Србији који је тим поводом боравио у Крагујевцу и Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града. Амбасада Француске, Француски институт у Србији и град Крагујевац истакли су на овај начин заједничку жељу за развијањем нових партнерстава између Крагујевца и Француске посебно у области културе, образовања али и урбаног и одрживог развоја:

Пријему који је председник Скупштине града, Мрослав Петрашиновић приредио за амбасадора Француске, присуствовали су и Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу и Франсоа-Гзавије Кованди, аташе за културну сарадњу.

У наредном периоду ћу разговарати са директорима институција културе у граду како бисмо заједнички оформили предлоге програмских активности које би биле интересантне и крагујевачкој публици али и публици у Француској – казао је Бјелетић: