У крагујевачким храмовима, на Велики четвртак, Света литургија почиње у 7:30 часова, осим у цркви Светог Петра и Павла у Грошници, цркви Преноса моштију Светог Николе у Ердечу и цркви Свете недеље у Десимировцу, где литургија почиње у 8 сати. У већини храмова бдење на Велики четвртак ће бити служено од 17 сати, док ће у црквама у Станову, Грошници Белошевцу, Сушици (Вашариште) и Десимировцу почети у 18 часова.
На Велики петак Царски часови ће од 7:30 сати бити служени у храму Силаска Светог духа на апостоле (Стара црква), као и храмовима Светог Саве на Аеродрому, Свете Петке у Виноградима, Светог Димитрија у Сушици (Вашариште) и Светог кнеза Лазара у Белошевцу. Царски часови на Велики петак у 8 сати почињу у Крагујевачком Саборном храму успења Пресвете Богородице, манастиру Дивостину, цркви у Грошници и цркви у Ердечу.
Вечерње са изношењем плаштанице на Велики петак у Старој цркви почиње у 15 часова, а у 16 сати у Саборном храму, цркви Светог Саве на Аеродрому, цркви Светог Петра и Павла у Грошници, храму Светог Георгија у Шумарицама, као и цркви Светог Луке Кримског у кругу Завода Мале Пчелице. Вечерње са изношењем плаштанице на Велики петак у 17 часова почиње у црквама у Виноградима, Сушици (Вашариште), Станову, Белошевцу, Ердечу, Церовцу и манастиру Дивостину, где ће у наставку бити служено бдење. У десимировачкој цркви почетак је у 18 часова.
Статије ће на Велики петак од 18 сати бити служено у Старој цркви, а од 19 часова Саборном храму и белошевачкој цркви Светог кнеза Лазара. У црквама у насељима Виногради, Аеродром и Сушица (Вашариште), Статије или како се још назива, Плач Мајке Божије, почиње у 21 сат.
На Велику суботу Литургија у Старој цркви и храмовима на Аеродрому, Виноградима, Сушици (Вашариште) и Белошевцу почиње у 7:30 часова. У Саборном храму, затим цркви Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама, као и црквама у Ердечу и Церовцу, почетак Литургије на Велику суботу је у 8 сати. Света архијерејска литургија у храму Светог Пантелејмона у Станову почиње у 8:30, док у шумаричкој цркви литургија почиње у 9 часова. Васкршње јутрење у цркви Светог Саве на Аеродрому почиње у 23 сата, а у цркви Свете Петке у Виноградима у 23 и 30. У поноћ Васкшње јутрење и у наставку Литургија, биће служено у Саборном храму, Старој цркви, црквама у Белошевцу, Десимировцу и манастиру Дивостину. На Васкрс, у недељу, Литургија ће у 7 часова бити служена у цркви Светог Димитрија у Сушици (Вашариште), а у 8 сати у Грошници, Десимировцу, Ердечу и храму Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама.
На Васкршњи понедељак у 8 сати и 30 минута у цркви Светог Пантелејмона у Станову биће служена архијерејска Литургија, док је у већини храмова почетак у 9 часова, осим што ће Литургија у грошничкој и церовачкој цркви почети у 8 сати. Литургија на Васкршњи уторак почеће према истом распореду.