„Арт Кварт“ из Крагујевца жели да обележи март као месец у коме слави женско стваралаштво организовањем колективне изложбе под називом „Уметност је женског рода“ која ће представити жене уметнице, њихове радове учинити видљивијим и доступнијим широј публици. Жеља је да уметност изместимо из институционализиваних простора и приближимо је публици која иначе не посећује галерије, а истовремено промовишемо женско уметничко стваралаштво. Изабрани радови ће бити изложени у Биг Фасхион центру у Крагујевцу од 4. до 12. марта. Ауторка чији рад буде изабран као најбољи моћи ће да самостално излаже, а о најбољим радовима
одлучиваће жири у саставу – доц. др Миа Арсенијевић, сликарка и теоретичарка уметности, доц. др вишемедијске уметност Марина Илић и дипломирана графичка дизајнерка Слађана Марковић.
Право учешћа имају уметнице са територије Србије пунолетне уметнице које поседују неки вид формалног уметничког образовања – завршену средњу уметничку школу или факултет /академију уметности. Позив је отворен до 27. фебруара.

О детаљима овог конкурса разговарамо са Верицом Нерић, испред Удружења „Арт Кварт“.