Уторак, 29. новембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у крагујевачком насељу Станово.
Епископу је саслуживало братство поменутог храма;

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован присуствоваће сутра промоцији филма “Црне шамије” у крагујевачком Књажевско-српском театру са почетком у 19 часова.
Црне шамије су била женска организација основана у Другом светском рату, као реакција на масовна стрељања окупатора. Настала ко посебан ратни феномен организација је основана у Крагујевцу и околним селима крајем 1941. године. Као главне организаторке Црних шамија, помињу се сестре Сарамандић и Радмила Божић из Бадњевца, ћерка проте Андре Божића, који је већ маја 1941. почео да сарађује са равногорским покретом, а 21. октобра 1941. је стрељан од стране Немаца приликом репресалија.Име „Црне шамије” организација је добила по црној марами – шамији коју су жене у Србији носиле у знак жалости за изгубљеним њима блиским особама;

Ове и остале вести из СПЦа преносимо у данашњем издању емисије Хришћански меридијани: