Међународна фондација „Форум словенских култура“ Специјалну награду за тимску ефикасност доделила је тиму Галерије Николе Коке Јанковића у оквиру Народног музеја Шумадије Крагујевац. Реч је о престижном признању које се додељује у области музејске делатности из свих словенских земаља у циљу обнављања и јачања културних веза унутар словенског света кроз неговање традиције и баштине, наведено је на званичној интернет страници Крагујевца.

– Награда, пре свега, има значај на националном нивоу. Начин рада, комуникација са публиком и интеракција, презентовано наше културно наслеђе препознато је на међународном нивоу – рекао је Миљан Бјелетић, члан Градског већа.

Жири је, како је наведено, препознао и одлучио да награди напоре ове Галерије у развоју свог опсега деловања подстичући тимски рад, комуникацију и константну координацију међу запосленима, као и чињеницу да је у релативно кратком временском периоду достигла постављене циљеве на савремен и импресиван начин.

У оквиру Народног музеја Шумадије Крагујевац, Галерија Николе Коке Јанковића је отворена 2019. године и за кратак период достигла је међународни ниво пословања који може да се упореди са најбољим музејима и галеријама Источне, Централне и Југоисточне Европе, стоји у образложењу.

На конкурс Међународне фондације „Форум словенских култура“ менаџмент Галерије аплицирао је средином године. Представници жирија Галерију су посетили у октобру. Награду у име установе културе примили су Катарина Бабић, музејски саветник и директор Народног музеја Шумадије Милош Јуришић на међународној конференцији одржаној у Замку Брежице у Словенији.