Гост данашње „Гостопримнице” Владимир Вања Мараш, Крагујевчанин из Улице војводе Мишића мисионар Хиландара и ходочасник светогорски и хиландарски који већ више од три деценије ходи том светом земљом.
Дуго је био наш колега и успешно се бавио новинарством али, како сам каже – та његова велика љубав „усахнула” је после многих бура и перипетија од 9. марта 1991. година па на даље.
Али зато, љубав и поштовање према Хиландару и Атосу није.
Бивао је и у „водама” приватника али и данас као пензионер и даље ходочасти по Светој гори и управо је баш недавно дошао из манастира.
Ни сам не зна колико је пута тачно боравио на Светој гори а, било је година када је што због себе, што због обавеза и водећи групе ходочасника на Атос одлазио и по 12 – 13 пута. Многи Крагујевчани су у овој нашој највећој светињи биравили по први пут – баш захваљујући њему. Један је од иницијатора да се на Светој гори у самој близини Хиландара – после векова и векова подигне болница за монахе, искушенике и раднике на Атосу која и данас стоји као трајна задужбина нашег града Крагујевца.