На Универзитету у Крагујевцу, у петак, 17. јуна 2022. године, свечано је потписан Меморандум о пословно-техничкој сарадњи у области подршке развоју стартап, спиноф и иновационог екосистема, чији су потписници Универзитет у Крагујевцу, Научно технолошки парк Чачак, Милановић Industries Group-a, Бизнис иновациони центар Крагујевац, Регионална развојна агенција Златибор и Центар за развој иновационих делатности из Врњачке Бање.
Меморандум су потписали ректор Универзитета у Крагујевцу Ненад Филиповић, в.д. директора НТП Чачак Мирко Пешић, директор Милановић Industries Group-а Дарко Ђорић, директор Бизнис иновационог центра Момчило Сретеновић, директор Регионалне развојне агенције Златибор Славко Лукић и директор Центра за развој иновативних делатности из Врњачке Бање Драгана Матијевић.

Ово је први пут да је на подручју Универзитета у Крагујевцу формирана оваква иницијатива и удружени актери који се баве науком, иновацијама и развојем, а са циљем да заједнички пруже подршку развоју иновативног предузетништва на територији коју покрива Универзитет у Крагујевцу, као и да међусобно размењују знања, искустава и ресурсе у оквиру иновационе заједнице, истакао је ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић.

Поздрављајући присутне, проректор за иновације и развој проф. др Владимир Сенић истакао је да су у оквиру иновационе заједнице окупљени носиоци иновација и развоја који ће синхронизованим активностима и радом на заједничким пројектима помоћи младима на овом подручју да развијају квалитетне идеје и у будућности буду креатори сопственог посла:

Славко Лукић, директор Регионалне развојне агенције Златибор:

Мирко Пешић, в.д. директор Научно технолошког парка Чачак: