Дом здравља Крагујевац је у завршном кварталу 2021. године остварио највишу капитациону оцену и заузео прво место у категорији свих домова здравља у Србији од 155 здравствених установа примарног нивоа здравствене заштите. У формирању просечне оцене Дома здравља Крагујевац, учествовали су сви изабрани педијатри, гинеколози и лекари опште медицине са својим оценама по предвиђеним критеријумима капитације.

Поред тога што је прилика да се прикаже да Министарство здравља оцењује рад примарне здравствене заштите и бодује, не само прегледе пацијената већ и како наши лекари воде рачуна о хроничним пацијентима, како спроводе превентивне прегледе и друго, прилика је и да се грађанима пошаље порука да Крагујевац има добру здравствену заштиту јер су три здравствене установе из Крагујевца међу првих седам најбоље рангираних установа у Републици Србији, рекао је др Василије Антић, директор Дома здравља Крагујевац и захвалио се на разумевању, финансијској и организационој подршци коју град Крагујевац пружа.

Завод за здравствену заштиту радника је на седмој позицији од 155 здравствених установа у Србији и то је веома битно за све нас. Представља успех свих здравствених установа јер сарађују и пружају међусобну подршку, рекла је др Нада Миловановић, директорка Завода за здравствену заштиту радника Застава. Високе капитационе оцене за рад пуним капацитетом и пружање квалитетне и доступне здравствене заштите свим нашим осигураницима у време епидемије, добиле су четири докторке у Заводу. Наравно да увек има места унапређењу и на томе ћемо радити у наредном периоду, рекла је др Миловановић.

Завод за стоматологију је по много чему јединствена установа у Србији. Једина је која се бави искључиво стоматолошком здравственом делатношћу и као таква постигла је изванредне резултате, не само по обиму и пружању стоматолошких услуга, него и по њиховом квалитету, истакао је др Зоран Кецојевић, директор Завода за стоматологију. Завод услуге не пружа само пацијентима са територије града Крагујевца већ и пацијентима целог шумадијског округа који према заводу као специјалистичкој здравственој установи гравитирају, истакао је он и честитао свим лекарима, сестрама и помоћном особљу што су остварили изузетне резултате нарочито у доба пандемије због чега је њихов значај још већи.