У галерији крагујевачког Дома омладине отворена је изложба „Крагујевац кроз објектив“, на којој су изложене најбоље фотографија са истоимененог такмичења, а Ненад Борисављевић, освојио је прво место за најлепшу фотографију „Спомен парк Крагујевачки октобар“.

Изложбу је отворио градоначелник Крагујевца Никола Дашић, а присуствовао је и председник скупштине града Мирослав Петрашиновић.

На Фото конкурсу учествовало је 30 људи и укупно 300 пристиглих фотографија. Комисију су чинили Бојан Павловић, директор Градске туристичке организације Крагујевац, Зоран Лазаревић званични фотограф Градске управе града Крагујевца, и председник комисије Славољуб Радојевић – фотограф прве класе Фото савеза Србије и члан Фотоклуба Крагујевац.

Најбољима су на изложби додељене захвалнице и награде.

Да подсетимо, град Крагујевац расписао је фото конкурс, односно такмичење за избор најлепше фотографије о препознатљивим локалитетима града. Све послате, као и изабране фотографије остају у власништву града и не враћају се учесницима конкурса, а користиће се од стране органа Града, искључиво ради промоције Крагујевца и околине или приликом посета у земљи или иностранству.
У обзир су долазиле само фотографије настале у претходних годину дана, искључиво на територији Крагујевца и околине, а право учешћа имале су све особе старије од 18 година, из земље и иностранства, које се баве фотографијом, професионално или аматерски.
Аутори су могли да конкуришу са максимално 20 колор фотографија у дигиталном облику.

Са отварања изложбе извештава Гордана Јоцић: