У данашњем издању преносимо Вам вести из епархија СПЦа које су обележиле викенд за нама. Неке од тих вести су и вести из Епархије шумадијске:

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован у петак, 8. априла 2022. године, пете недеље поста, служио је Литургију Пређеосвећених Дарова, у храму Светих равноапостолних Константина и Јелене у Наталинцима.
Његово Преосвештенсво Епископ шумадијски Г. Јован у суботу 9. априла 2022. годоне служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве и Светог Симеона у Кусатку, архијерејско намесништво јасеничко.
После одлужене Литургије у Цркви Светога Саве и Светога Симеона у Кусатку, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење Архијерејског Намесника jасеничког протојереја-ставрофора Велибора Ранђића, архимандрита Петра (Драгојловића) игумана манастира Пиносава и многобројног свештенства, те у присуству Председника Општине Смедеревска Паланка, г. Николе Вучена и верног народа, освештао је темеље новог манастирског конака Манастира Пиносава у Кусатку.
Пете недеље Великог поста, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у манастиру Бајчетина.
Најављујемо и пиоклоничка путовања, као и један округли сто у Храму Светог Саве у Београду: