На галерији НБ „Вук Караџић“, 05.04.2022. у 19 сати, одржана је промоција спомен књиге СПОМЕНАР, Милана Вукоса. Књига представља збир текстова познатих личности које су имале прилику да сарађују са Миланом Вукосом. Милан Вукос, рођени Крагујевчанин, био је југословенски друштвено-политички радник, дугогодишњи директор Телевизије Београд, потпредседник Скупштине града Београда у време Бранка Пешића и амбасадор СФРЈ у Венецуели. Поред тога, био је и главни и одговорни уредник култног листа „Студент“ и један од оснивача најзначајнијих манифестација културе у Београду, БИТЕФ-а, БЕМУС-а, ФЕСТ-а и Радости Европе.

У књизи „Споменар“ уредника Александра Мандића, савременици се присећају Милана Вукоса. Пријатељи, сарадници и родбина евоцирају своје успомене на сарадњу и дружење са овом значајном фигуром нашег медијског живота друге половине 20. века. У промоцији су учествовали: Александар Мандић (уредник књиге), Стеванка Чешљарев, Виктор Лазић (директор Адлигата) и Миодраг Илић (писац и уредник). Модератор: Гордана Радовић
Преносимо Вам разговор са Стеванком Чешљарев (супругом Милана Вукоса), као и обраћање уредника књиге Споменар- Александра Мандића крагујевачкој публици: