Тематски друштвени дијалог „Правосуђе, државна управа и локална самоуправа и заштита људских права и равноправност полова – исходи референдума“ у организацији Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Правног факултета у Крагујевцу, одржан је 12. јануара у амфитеатру Правног факултета уз учешће јавности. Уводна обраћања имали су Ивица Момчиловић заменик градоначелника Крагујевца, Гордана Чомић, министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Драган Вујисић, декан Правног факултета, Биљана Илић – Стошић, начелница Шумадијског управног округа и Александар Блануша, председник Aпелационог суда у Крагујевцу.

Циљ организовања оваквог скупа је развијање дијалога о републичком референдуму који ће бити одржан 16. јануара, а учесници су носиоци правосудних и тужилачких функција, адвокатских комора, представници седам управних округа Централне Србије, народни посланици, представници савета националних мањина, црквених и верских заједница, цивилног друштва, академске заједнице политичких странка и удружења.

Друштвени дијалог о исходима референдума који је Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог организовало у Крагујевцу, трећи је по реду, након дијалога који су одржани у Београду и Новом Саду.

Сваки грађанин и грађанка Србије има право да одлучи хоће ли на референдум изаћи и како ће на референдуму гласати, али наша је обавеза да их информишемо о томе шта су исходи референдума. – поручила је, између осталог Гордана Чомић, министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог.
Искористили смо прилику да затражимо изјаву о третману Новака Ђоковића од стране аустралијског правосуђа: