На самом почетку Часнога поста, у њену прву недељу, наша Света Црква Православна обележава успомену на једну од њених великих победа, или како рече један Божји угодник, не само на једну победу и једног победиоца, него на дугу бројаницу од победа и читаву восјку победилаца.
Благословене и свете душе одредише овај дан да нас подсећа на многобројне победе наше вере, да нас подсете да не заборавимо, да нас охрабре да не клонемо, да нас загреју да се не охладимо, и да нам отворе вид духовни да не заслепимо и у слепилу се не предамо непријатељу.

Јуче, у недељу, 5. марта у Саборном храму Недеља победе Православља је прослављена и у Крагујевцу. Прво је Његово преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован у Саборном храму служио вечерње, а затим је Владика шумадијски са бројним свештеницима наше Епархије и верујућим народом предводио традиционалну литију са иконама улицама центра града. У нашој данашњој репортажи покушали смо да вам пренесемо делић атмосфере из јучерашње литије као и разговор са свештеником Зораном Врбашким, из свештеничког братства Саборног хрхама које је литију организовало, о значају и смислу Недеље Православља.