У данашњој емисији слушате драму „Копродукција“ Ђорђа Милосављевића у режији Марка Мисираче. У реализацији учествовали глумци Књажевско-српског театра: Ненад Вулевић, Богдан Милојевић и Чедомир Штајн. Спикер Предраг Обровић, снимање и монтажа Радио Златоусти. Производња септембар 2021.
Ова радио драма почетак је нашег представљања драмског опуса завичајних писаца.
Ђорђе Милосављевићје рођен 1969. године у Ивањици. Дипломирао је драматургију и сценарио на Факултету драмских уметности у Београду 1997. године. Студирао је и историју уметности на Филозофском факултету у Београду.
Као ђак Прве крагујевачке гимназије режирао је по текстовима Ежена Јонеска „Жак или покорност“ и „Строги наџор“ Жана Женеа у ад хок позоришној групи „Природно вулгарни“. Бавио се и глумом у АП „Бранко Крсмановић“ (играо у Пинтеровом „Планинском језику“ и Бондовим „Спасенима“).
Дебитовао је као сценариста у целовечерњем омнибус филму „Пакет аранжман“ у режији Ивана Стефановића, Дејана Зечевића и Срдана Голубовића, премијерно приказаног у фебруару 1995. Драма „Света апокалипса“ у режији Славице Урошевић изведена му је децембра 1994. у Драмском студију Дома омладине у Крагујевцу.
У Књажевско-српском театру у Крагујевцу досад су му изведене драмеГола Вера у режији Југа Радивојевића и Контумац или Берман и Јелена у режији Жанка Томића, те властита драматизација сопственог романа Ђаво и мала госпођа у режији Жанка Томића.
Аутор је оригиналних или адаптираних сценарија за више од 20 дугометражних играних филмова и исто толико телевизијских серија. Аутор је драмског текста Нисам крив што сам жив изведеног на Великом школском часу у Шумарицама 2018. године у режији Слађане Килибарде.
Овај пројекат је суфинансиран из Буџета Републике Србије- Министарства културе и информисања. Ставови изражени у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.