У понедељак 27. фебруара, у холу Прве крагујевачке гимназије, од 13 до 21 час, група креативаца, писаца и Ђачки парламент Прве гимназије организовала је продајну изложбу уметничких предмета, а сав приход са изложбе, намењен је за лечење наше деветогодишње суграђанке, Теодоре Врањешевић која болује од леукемије.

Назив ове хуманитарно-продајне изложбе био је „И сунце има своју моћ“, за коју су радове донирали бројни крагујевачки уметници, који су од разних материјала и разноврсним начинима израде, направили уникатне предмете, који ће се продавати у холу гимназије. Предмети су ручно рађени, техникама старих заната, необични су , употребни и ретко их има у продаји, а свако може пронаћи нешто по свом укусу. Куповином уметничких предмета, Крагујевчани су још једном имали прилику да покажу своју хуманост и помогну Теодори. Током јучерашње акције сакупљено је 104.500 динара који ће бити уплаћени за лечење мале Теодоре.

О овој акцији разговарали смо са Сузаном Горјанец, као једном од организатора и иницијатора ове кације, ученицом прве године Гимназије Тијаном Николић, испред Ђачког парламента ове школе који је такође учествовао у организовању хуманитарне аукције радова и Снежаном Бабовић, мајком оболелел девојчице од ретке болести која најбоље сведочи о значају оваквих акција у не само, финасијском смилсу подрше породицама оболелел деце а која је дошла да подржи ову акцију за Теодору.

Сви људи добре воље, лечењу мале Теодоре Врањешевић још увек могу помоћи и давањем прилога који се још увек прикупљају у Туристичком информативном центру, Градске туристичке организације „Крагујевац“, на платоу бивше Робне куће у улици Др Зорана Ђинђића број 11.