Шта повезује поменутог у програму Тесла глобал форума- Божидара Кнежевића са Кнезом Божидаром Карађорђевићем и Николом Теслом? Ко је Кнез Божидар Карађорђевић и какве су сличности његове са Великим Вождом? Ко је Тесли могао да говори о Кнезу Божидару Карађорђевићу?, само су неке од тема које отвара др Александра Стевановић у предавању одржаном 10. јула 2021, у Архиву Војводине, у оквиру манифестације Тесла глобал форум:

*У издању Матице српске у Новом Саду и Задужбине Краља Петра I у Тополи, у 2018. години објављена је књига „Записи о Индији“ кнеза Божидара Карађорђевића (1862-1908). Књига садржи 30 фотографија. Приредио, предговор написао и са француског језика књигу је превео проф. др Александар Петровић. Са енглеског језика је превела, коментаре и поговор написала Александра П. Стевановић. Редактуру и превод санскритских термина, упоређивање енглеског и француског текста потписује Мирјана Петровић.
Књига „Записи о Индији“ објављена је као друга књига у оквиру пројекта Матице српске „Српско-индијске везе у култури кроз историју“. Прва књига је: „Од Наланде до Хиландара“, а руководилац пројекта је проф. др Александар Петровић.